sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Joulukalenteri taustakuva 2013 positiivareilta

http://www.positiivarit.fi/Content/Images/ChristmasCalendar/kansi_orig-small.jpg  
Sadutettu joulukalenteri ja suuret muistot .

Muistan lapsuusjoulut 5-kymppiseksi. Vihtaniemellä äiti, isä ja Wiljami huolehtivat jouluvalmisteluista. Näin oli tehty jouluna 1990. Tulin valmille, äiti noudettiin vuodeosastolta kotiin. Isä voi kuin voi sairaalakierteessä vuosi takana. Mikään ei ollut kuin ennen. 
Minua puhuttelevat kalenterin pienet mökit. Rinteellä jo rakennetut Kesäranta, Kultaranta, Mäntyniemi ja Valkoinen talo enteilivät 2000 -luvulla tapahtuvaa halkomista. Alempana metsän reunassa mökkejä on 7. Lopullisesti jako palautti sisaren osuuden Onnin kuoltua takaisin meille elossa oleville vasta vuosi sitten. Korkea torni on toteutumaton unelma paluusta takaisin lapsuuskotiin. 
Suku on lisääntynyt ja 3. polvi luistelee jäällä. 

Enempää en ryhdy muistelemaan, onhan yhteiskunta ja kunta vaiheessa kuntauudistuksineen sotepalvelut rakennepaketissa. Kalastajan verkkoon tarttui kultakampela. Kunnan vaatimukset ovat kasvaneet suuremmiksi kuin kampelalla oli lupa toteuttaa pyyntöjä. Eno teki virheensä, mutta äidin kuoltua tuli toisiin aatoksiin.
- Olisi pitänyt toimia toisin, hän katui suostumistaan toteuttaa rouvansa kaikki toiveet. 
Pokka pitää Kuninkaallinen ilmestys. Hyacinth joutuu haalimaan kaikki kynnelle kykenevät lähisukulaiset hätiin, kun kirkolla järjestetään perinteinen historiallinen näytelmä. (U)
Viimeinen tehtävä huolehtia enon hautajaisiin arkun kantajat. Rakentaja on tehnyt tehtävänsä.

Lähes aristokraattinen Hyacinth on tehnyt täydellisyyden tavoittelusta ja snobismista taidetta. Muu perhe saa kärsiä rouvan päättömistä päähänpistoista - ja rouva perheestään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti